Kraamzorg Mammaloe

Uw zorg, onze passie!

pregnant-woman-holding-cellphone-near-her-big-UGJLV6Z1

Intakegesprek

Tijdens het intake gesprek informeert de kraamconsulente u uitgebreid over onze mogelijkheden en nemen wij de tijd om uw persoonlijke wensen in kaart te brengen.

shutterstock_144900358

Kraamzorg op maat

Wij leveren zorg op maat, binnen de mogelijkheden van het landelijke indicatie protocol. Tijdens de intake maken we samen met u een inschatting naar uw zorgbehoeften.

Maternity leave and business. Young mother talking on phone and reading contracts while taking care of her baby son at home

Kosten

Kraamzorg Mammaloe heeft voor 2023 met alle zorgverzekeraars een contract. Als je in Nederland verzekerd bent, wordt de kraamzorg vergoed vanuit uw eigen basispakket.

Wat mag je verwachten van onze kraamverzorgende ?

Of je een thuisbevalling, een poliklinische bevalling of een medische bevalling hebt, in alle gevallen heb je recht op kraamzorg. De kraamverzorgende zal tijdens de kraamperiode haar uiterste best doen om jou en je partner op weg te helpen, door nuttige tips, adviezen en instructie te geven rond de verzorging van je baby. De kraamverzorgende observeert dagelijks de gezondheid van jou en je baby nauwkeurig, signaleert risico’s daardoor op tijd en is in staat de juiste professionals in te schakelen om verdere complicaties te voorkomen. Overweegt u borstvoeding te geven? Dan zal onze kraamverzorgende haar uitgebreide kennis over borstvoeding inzetten en u hierbij professionele ondersteuning bieden.

Kortom, de kraamverzorgende zet zich in om ervoor te zorgen dat jullie na de kraamtijd de baby zelfstandig kunt verzorgen en de dagelijkse bezigheden langzaam weer kunnen oppakken. De kerntaken van een kraamverzorgende op een rij:

 • Assisteert de verloskundige tijdens de thuisbevalling, of op verzoek van de verloskundige in het ziekenhuis;
 • Observeert moeder en baby, signaleert en rapporteert haar bevindingen in het zorgdossier;
 • Stelt een zorgplan op en werkt nauw samen met de verloskundige;
 • Begeleidt je bij het geven van borst- en/of kunstvoeding;
 • Leert je roterend (draaiend) verzorgen;
 • Geeft adviezen, voorlichting en instructies;
 • Geeft aandacht aan de integratie van de baby in jouw gezin;
 • Waarborgt de algehele hygiëne;
 • Verricht dagelijks lichte huishoudelijke taken;
 • Biedt ondersteuning aan overige gezinsleden;
 • Doet een overdracht aan het consultatiebureau;
 • Biedt een luisterend oor.
ervaringen

Wat vinden de mamma's van onze zorg?

Wij kregen enorme en professionele hulp van onze kraamverzorgende Felicia. Ze beantwoordde al onze vragen over de pasgeborene, ze heeft veel kennis. Felicia doet haar werk met haar hart en onze baby voelde dat en kalmeerde heel snel bij haar. Ik had een lactatieprobleem dat snel werd opgelost met het belang van de baby en het mijne in gedachten. Felicia overlegde vaak en alle zaken met de verloskundige, ik vond dit erg professioneel!
Wij vinden dat Felicia erg lief is.

Beata, Marcin en Milan

Beata, Marcin en Milan

meld je nu aan

Uw zorg, onze passie!